Foto: LETA

Latvijas Studentu apvienība (LSA) kopā ar sadarbības partneriem ir izstrādājusi platformu patvēruma meklētājiem no Ukrainas, kas ir ieradušies vai vēl tikai ieradīsies Latvijā. Projekta galvenais mērķis ir sniegt nepieciešamo informāciju par aktuālajiem jautājumiem, ar kuriem šiem cilvēkiem nāksies saskarties ikdienas gaitās, informē LSA pārstāvji.

Apvienībā skaidro, ka katram Ukrainas iedzīvotājam Latvijā tiks nodrošināta iespēja iegūt sev atbalsta personu no Latvijas. Tas, kā uzskata organizācija, palīdzēs ikdienas situācijās, atbildēs uz jautājumiem, sniegs informāciju par valstī pieejamajām palīdzības iespējām, kā arī palīdzēs apgūt pamatfrāzes latviešu valodā, lai, uzturoties Latvijā, nodrošinātu pēc iespējas veiksmīgāku integrāciju Latvijas sabiedrībā.

Atbalsta meklētājiem būs iespēja izvēlēties atbalsta personu atkarībā no pārvaldītājām valodām - angļu, krievu, ukraiņu un citām.

Ikviens Ukrainas iedzīvotājs var pieteikties atbalsta programmai sākot no 7. aprīļa.

"Pats svarīgākais ir nodrošināt cilvēcīgu komunikāciju un rast iespēju ne tikai palīdzēt patvēruma meklētajiem ar dzīves vietu vai nodrošināt darbu, bet arī radīt uzticības sajūtu un parādīt, ka Latvijā šie cilvēki ir gaidīti," komentē LSA pārstāve Izabella Rumkovska.

Projekta pirmajā kārtā par atbalsta personu pieteikties bija iespējams tikai Latvijas studentiem, tomēr aprīlī tiks īstenota projekta otrā kārta, kur par atbalsta personu varēs kļūt jebkurš interesents, kas izturēs atlases procesu. Aicinām sekot līdzi informācijai LSA sociālo tīklu platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!