Foto: F64
Valsts kontroliere Inguna Sudraba patlaban noraidītu priekšlikumu uzņemties premjera pienākumus, ja tāds tiktu izteikts, tomēr šādu piedāvājumu apsvērtu rudenī pēc Saeimas vēlēšanām, ja Saeimā būtu iekļuvis jauns politisks spēks, "kura darbi neatšķiras no vārdiem", portālam "Delfi" sacīja Sudraba.

"Nevar bezpartejisks cilvēks neko izdarīt, ja Saeimā nav atbalsta," sacīja Sudraba, skaidrojot, kādēļ iespējamību kļūt par premjeru noraidījusi jau laikā, kad krita Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība. Arī šobrīd situācija Saeimā neesot mainījusies un viņa neesot gatava uzņemties šos pienākumus.

"Jebkuram dzīvē var pienākt situācija, kad darbs vairs nenes rezultātus. Vairāk laika tiek tērēts protestējot..(...). Vērtējot savu pārliecību, es netaisos bēgt prom no valsts, esmu tas cilvēks, kurš gatavs mainīt lietas," pauda Sudraba, norādot, ka būtu gatava strādāt valsts labā valdībā, kas veidota no "profesionāļiem, cilvēkiem, kuru darbi un vārdi neatšķiras."

Jau vēstīts, ka intervijā telekompānijas "TV5" raidījumam "7 ziņas" Sudraba norādījusi: "Esmu gatava darīt reālu darbu, nevis nodarboties ar politiku politikas dēļ."

Sudraba kategoriski noraida iespēju pievienoties kādam no pašreizējiem politiskajiem spēkiem. "Nē" viņa teikusi arī jaunveidojamā politiskā spēka "Vienotība", kurā iecerēts apvienot "Jauno laiku", "Pilsonisko savienību" un "Sabiedrību citai politikai", pārstāvjiem, kuri valsts kontrolieri uzrunājuši, lai gūtu viņas atbalstu.

Kā skaidroja Sudraba, viņa nevar strādāt kopā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas, un viņa neuzticas tiem, kuri bijuši pie varas. Sudraba nevēlas "pārdoties" un būtu gatava sadarboties tikai ar jaunu politisku spēku, turklāt tikai tad, ja to veidos cilvēki, kuri māk ne tikai skaisti runāt, bet arī ar darbiem pierāda sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!