Izglītības valsts inspekcija (IVI) 2006./2007.mācību gada pirmajā pusgadā visvairāk sūdzību - 17 sūdzības - saņēmusi par uzņemšanas noteikumu pārkāpumiem skolās.
Sūdzības apstiprinājušās tikai četros gadījumos, šodien Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē stāstīja IVI vadītājs Aivars Stankevičs.

Divas sūdzības saņemtas par izglītības iestādes darbību bez reģistrācijas, trīs - par izglītības programmas īstenošanu bez licences, trīs - par pedagoga izglītības un profesionālās kvalifikācijas neatbilstību normatīvo aktu prasībām, viena - par pedagoģisko privātpraksi bez sertifikāta, deviņas sūdzības - par izglītojamo tiesību pārkāpumiem, 11 - par izglītības iestādes vadītāja pienākumu nepildīšanu, bet četras sūdzības saņemtas par pamatizglītības programmas īstenošanu neatbilstoši akreditētajai programmai.

Piecos gadījumos saņemtas sūdzības par nelikumīgas maksas pieprasīšanu un saņemšanu par izglītības ieguvi, bet pēc pārbaudes neviena no minētajām sūdzībām nav apstiprinājusies, norādīja Stankevičs.

Kopumā šā gada pirmajā pusgadā IVI veikusi 421 pārbaudi, bet IVI Augstākās izglītības departaments veicis 63 pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!