Foto: LETA

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegta sūdzība par 6,7 miljonus vērto iepirkuma konkursu par Dzintaru koncertzāles rekonstrukciju un restaurāciju, liecina informācija IUB mājaslapā.

Ar sūdzību birojā vērsies SIA "CB", taču uzņēmums atteicās sniegt sīkāku informāciju par sūdzību un tās būtību, aizbildinoties ar konfidencialitāti.

Dzintaru koncertzāles rekonstrukcijas darbus iecerēts sākt jau septembrī. Plānots, ka rekonstrukcijas pirmais posmā ilgs līdz 2013.gada maijam, bet otrs posms varētu notikt no nākamā gada septembra līdz 2014.gada maijam.

Iepirkuma konkursā par Dzintaru koncertzāles rekonstrukciju no trim pretendentiem par uzvarētāju atzīts SIA "RE&RE", kas iesniedzis lētāko piedāvājumu. Pašvaldība iepriekš gan prognozējusi, ka paredzamā līgumcena varētu būt 6,5 miljoni latu.

Rekonstrukcijas darbiem nepieciešamos līdzekļus Jūrmalas pašvaldība aizņemsies no Valsts kases, jo par šādu iespēju veiksmīgi ir noslēgušās sarunas ar Finanšu ministriju.

Jautājums par Dzintaru koncertzāles slikto tehnisko stāvokli tika aktualizēts brīdī, kad Jūrmalas pašvaldība uzsākt pārrunas ar konkursa "Jaunais vilnis" organizatoriem.

Toreiz konkursa organizatori pieļāva iespēju, ka "Jaunais vilnis" Jūrmalā varētu arī nenotikt, par vienu no iemesliem minot tieši koncertzāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!