Foto: Publicitātes foto
Alsungā svinīgu atklāšanu ir piedzīvojis jaunais suitu kalendārs, kas ir tapis kā vizītkarte topošajam suitu tautastērpu katalogam un ir lietojams veselus divus gadus.

Kalendārā "Iz suitu dzīves 2014 - 2015" iekļauti attēli no topošā suitu tautastērpu kataloga, tie ilustrē tautastērpa lietošanas tradīcijas. Topošajā katalogā tiek iekļautas suitu kultūrvēsturiskajā novadā saglabāto tradicionālo tērpu detaļas, kas līdz šim plašākai sabiedrībai aplūkošanai nebija pieejamas.

Projekts tiek īstenots ar Alsungas, Kuldīgas un Ventspils novada pašvaldību un Valsts Kultūras Kapitāla fonda finansiālu atbalstu. Turpretī kalendārs tapis ar individuālo ziedotāju un UNESCO Latvijas atbalstu.

Kataloga veidotājiem jau pēc pirmajām kataloga fotosesijām radās ideja radīt kalendāru, lai vienkāršā veidā parādītu kultūras vērtības, kuru nozīmīgums ir pasaules atzīts jau 2009. gadā.

Diviem gadiem tas paredzēts, jo 2014. gada oktobrī aprit 5 gadi kopš Suitu kultūrtelpa ir iekļauta UNESCO Neatliekami glābjamā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Savukārt 2015. gadā aprit 20 gadi kopš Latvija pievienojās UNESCO Konvencijai par kultūras un dabas mantojuma aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!