Radiostacija "Super FM", kas pašlaik raida Rīgā un Rīgas rajonā, vēlas raidīt visā Latvijā. Tādēļ "Super FM" lūgusi Nacionālo radio un televīzijas padomi (NRTVP) izsludināt kunkursu uz nacionālo apraides tīklu un vēlas izplatīt "Super FM" programmu visā Latvijā.
"Super FM" pārstāvis Ivo Baumanis apliecināja, ka radio šonedēļ lūdza padomi izsludināt konkursu uz Latvijas radio tīkla veidošanu un noteikti piedalīsies šajā konkursā. Viņš sacīja, ka "Super FM" būtu gatava veidot vias Latvijas apraides tīklu.

NRTVP priekšsēdētājs Ojārs Rubenis pastāstīja, ka padome divu nedēļu laikā noskaidros elektrosakaru inspekcijā, vai ir iespējams veidot šādu tīklu un kādās frekvencēs tas varētu raidīt. Padome par konkursa izsludināšanu varētu lemt pēc inspekcijas atzinuma, iespējams, oktobrī. Rubenis uzskata, ka Latvijā varētu būt vēl viens nacionālais radio tīkls, kura mērķauditorija būtu jaunieši.

Lai veidotu nacionālo apraides tīklu, radiostacijai jāaptver visa Latvija vai lielākā daļa tās teritorijas. Pašlaik nacionālās apraides tīkls ir valsts radiostacijas 1. un 2.programmai, "Radio SWH", "Star FM" un "Kristīgajam radio".

"Super FM" pašlaik ir Rīgas reģionālais radio, kas raida Rīgā un Rīgas reģionā visu diennakti, mūzika aizņem 65% no raidīšanas laika, radio mērķauditorija ir gan krieviski, gan latviski runājošie jaunieši.

Jau vēstīts, ka "Super FM", Lietuvas radio "Labas FM" un Igaunijas radio V6 īpašnieki šonedēļ parakstījuši vienošanos par aliansi, kas paredz vienotas radio programmas veidošanu. "SuperFM" nodos "Labas FM" un V6 rīcībā visas dziesmu un džinglu datu bāzes, kā arī programmas veidošanas principus. Katras radiostacijas programma tiks raidīta vietējā valsts valodā ar vietējo saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!