Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) speciālisti paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ aizliedz peldēties septiņās peldvietās, tostarp vairākās Rīgas rajonā - Dambja purva ezerā un Buļļupes peldvietā pie Birzes ielas Rīgā, Rīgas rajonā Gaujas upes peldvietā Ādažos un Lielupes peldvietā pie tilta (Salas pagasts).
Peldēties aizliegts arī Rēzeknes rajona Verēmu pagasta Adamovas ezerā, Balvu ezera peldvietā "Ezermala 1" un Balupes peldvietā Balvos, jo tur novērota masveida zilaļģu savairošanās.

Ūdenstilpnēs, kurās novērota masveida zilaļģu savairošanās, zilaļģu izdalītie toksīni var radīt peldētājiem alerģiskas ādas un gļotādas reakcijas un iekaisuma procesus. Šādā ūdenstilpnē ir aizliegts peldēties, nodarboties ar ūdenssporta veidiem, kuru laikā iespējams cilvēka ķermeņa tiešs kontakts ar ūdeni, zvejot zivis, kā arī lietot ūdeni mājdzīvnieku dzirdināšanai.

Peldoties piesārņotā un sliktas kvalitātes ūdenī pastāv risks iegūt veselības problēmas, kas lielākoties izpaužas kā kuņģa - zarnu darbības traucējumi. Vislielākais risks saslimt pēc peldēšanās piesārņotā ūdenī ir bērniem, veciem cilvēkiem un cilvēkiem ar novājinātu imūno sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!