Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) akūto augšējo elpceļu infekciju un gripas monitoringa dati liecina, ka decembra pirmajā nedēļā Latvijas teritorijā nav reģistrēts neviens gripas gadījums, savukārt saslimstība ar citām akūto augšējo elpceļu infekcijām (AAEI) ir palielinājusies par 14% salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš, informēja SVA.
Pagājušajā nedēļā vidējā saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām bija 996 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, visaugstākā saslimstība bija reģistrēta Olainē, krietni augstāka par vidējo bija Bauskā, Jelgavā, Limbažos, Madonā, Saldū un Valkā.

Augstākā saslimšana ar augšējo elpceļu infekcijām reģistrēta bērniem vecuma grupā līdz četru gadu vecumam. Kopumā saslimstības līmenis ar AAEI joprojām ir zemāks nekā pēdējo piecu gadu vidējie rādītāji Latvijā šajā laika periodā.

Monitoringa dati liecina, ka izglītības iestāžu apmeklējums vērtējams apmierinoši: vispārējās izglītības iestādes apmeklēja 93% skolēnu, pirmsskolas izglītības iestādes - 77% bērnu.

SVA epidemiologi atgādina: no saslimšanas ar gripu un citām augšējo elpceļu infekcijām pasargā regulāra telpu vēdināšana (izvairoties no caurvēja), ģērbšanās atbilstoši laika apstākļiem un regulāra roku mazgāšana, īpaši tad, ja ir bijusi saskare ar slimiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!