Latvijas politikas speciālisti par nākamā gada svarīgāko notikumu Latvijas iekšpolitikā, kas ietekmēs valdības stabilitāti un politisko spēku samēru, uzskata gaidāmās pašvaldību vēlēšanas.
To BNS uzzināja, aptaujājot politologus.

"Gaidāmās pašvaldību vēlēšanas noteiks tālākās partiju aktivitātes pirms nākamām Saeimas vēlēšanām un arī valdības stabilitāti," sacīja Tautas partiju atbalstošais politologs Artis Pabriks.

Viņš arī teica, ka pēc pašvaldību vēlēšanām ir gaidāma jaunu koalīciju veidošanās, jo notiks politisko spēku samēra izmaiņas. Tautas partija ir zaudējusi savas līdera pozīcijas iedzīvotāju reitingos, savukārt sociāldemokrātu reitingi strauji kāpj.

Politoloģe Daina Bāra uzskata, ka pašvaldību vēlēšanas izraisīs lielu iedzīvotāju aktivitāti. Tas nozīmē, ka politiskās partijas lielāku uzmanību pirms vēlēšanām veltīs sociālajiem jautājumiem, kas varētu uzlabot iedzīvotāju dzīves līmeni kopumā.

Svarīgi būs arī priekšdarbi 8.Saeimas vēlēšanām, kur katra partija vēlēsies sevi parādīt no labākās puses.

Pēc Bāras domām, pašvaldību vēlēšanas tieši neietekmēs valdības stabilitāti, jo lielāka nozīme būs tam, kā strādās pats Ministru kabinets.

Arī Latvijas Ārpolitikas institūta vadītājs Atis Lejiņš sacīja, ka pašvaldību vēlēšanas pavasarī noteiks tendences pirms 8.Saeimas vēlēšanām.

Kā svarīgākie gaidāmie notikumi tiek minēti arī "Latvijas kuģniecības" privatizācija. "Ir nepieciešams pabeigt lielo uzņēmumu privatizāciju," teica Pabriks.

Pabriks arī uzskata, ka nākamajā gadā būtu jārisina jautājumi, kas paredzēti nacionālās attīstības un sabiedrības integrācijas stratēģiju ietvaros, lai šie dokumenti nepaliktu tikai formāli, bet tiktu reāli īstenoti dzīvē.

"Nākamais gads varētu būs izšķirošs, vai dažādas sabiedrība daļas un arī valdība ies katra uz savu pusi, vai saliedēsies," klāstīja Pabriks.

Par nozīmīgu notikumu Latvijas iekšpolitikā Bāra uzskata arī Rīgas 800 gadu svinības. "Tām ir jābūt tādām, lai visiem rīdziniekiem un viesiem būtu prieks," pauda Bāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!