Rīgas zoodārzā Mātes dienā 11.maijā notiks tradicionālais pasākums, kura laikā zoodārza darbinieki un apmeklētāji sveiks zoodārza iemītnieces, kuras šogad kļuvušas par jaunajām māmiņām.
Zoodārza informācijas daļas vadītājs Ingmārs Līdaka BNS pavēstīja, ka šogad mazuļi jau piedzimuši Japānas makakiem, melnajiem lemuriem, krēpjaitām un mufloniem. Tāpat izšķīlušies trīs ūpēni, kas jau ziņkārīgi bāž galvas ārā no mammas pavēderes.

Savukārt 9.aprīlī piedzimušais Japānas makaka mazulis vēl esot "tās klēpja bērns", bet šajā pašā dienā dzimušais melnā lemura mazulis jau sāk attālināties no mammas.

Zoodārzā perē arī Japānas dzērve, tāpēc "mammu, kuras sveikt, būs daudz", sacīja Līdaka.

Viņš stāstīja, ka Mātes dienā zoodārza apmeklētājiem būs iespēja piedalīties improvizētās orientēšanās sacensībās, meklējot mammas un viņu mazuļus.

Tāpat zoodārzā 10. un 11.maijā notiks Veselības dienu noslēguma pasākums. Aicinot nebarot zoodārza iemītniekus, tā darbinieki pie ieejas iecerējuši novietot lielu grozu, kurā apmeklētāji varēs salikt līdzi paņemto pārtiku, lai virtuves darbinieki to varētu izšķirot un nogādāt dzīvniekiem, kuriem tā piemērota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!