Rīgas Zooloģiskajā dārzā piektdien jau devīto gadu pēc kārtas notika tradicionālā milzu Galapagu bruņrupuču svēršana. Šogad "bruņrupuču svēršanas profesoram" spēkavīram Raimondam Bergmanim palīgos bija uzaicināts arī titulētais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, portālu "Delfi" informēja Zoodārzā. Tāpat brņurupuči piektdien tika pie jauniem vārdiem.

Foto galerija

Bruņrupuču svara noteikšana ir ne tikai jauka tradīcija, bet arī veids, kā gūt priekšstatu par dzīvnieku veselības stāvokli. Abas bruņrupucienes ir labā kondīcijā. Kaut arī viena, līdz šim dēvēta par Numurs Četrpadsmit, svarā nokritusies par četriem kilogramiem (no 86 līdz 82 kilogramiem), bažu par viņas veselību nav, jo 16-17 gadu vecumā šiem rāpuļiem nelielas svara svārstības ir normāla parādība. Savukārt Numurs Trīsdesmit Divi gada laikā par četriem kilogramiem svarā pieņēmusies un nu sver 111 kilogramu.

Lai mazinātu krīzes ietekmi un kompensētu smagā darba rezultātā ciestos svara zudumus, abi spēkavīri balvā saņēma katrs pa strausa olai brokastīm, kā arī varenas čempionu medaļas un oficiālus sertifikātus, atbilstošus bruņrupuču celšanas, nešanas un svēršanas prasmēm.

Savukārt abas bruņrupucienes beidzot tika pie oficiāliem vārdiem, kurus ieteica viņu kopējas. Kopš piektdienas, Viktora Ščerbatiha "krustmeitu" sauks nevis Numurs Četrpadsmit, bet gan Čelsija, bet Raimonda Bergmaņa "krustmeita" nu Zoodārza kantorgrāmatās būs ierakstīta nevis kā Numurs Trīsdesmit Divi, bet gan kā Trīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!