Tā kā Valsts nekustamā īpašuma aģentūra (VNĪA) gatavo līgumu par Svētā Meinarda salas iznomāšanu Ogres un Ikšķiles Romas katoļu draudzei, no izskatīšanas valsts sekretāru sanāksmē atsaukts projekts par salas nodošanu izsolei.
Kā ziņots, VNĪA plāno salu iznomāt draudzei par 3 latiem gadā. Nomas maksa noteikta 5% apmērā no zemes kadastrālās vērtības. Nomas maksa ir simboliska, jo zemes vērtība salā ir zema.

Paredzēts, ka līgums par salas iznomāšanu tiks noslēgts uz 50 gadiem.

Iepriekš Svētā Meinarda salu bija plānots nodot publiskai izsolei. Taču Ogres un Ikšķiles Romas katoļu draudze ar vairāk nekā 900 iedzīvotāju parakstiem izteica protestu pret iespējamu valsts nozīmes vēstures pieminekļa un pirmās kristiešu svētvietas Latvijā - Meinarda salas - nodošanu publiskai izsolei.

Iepriekš sagatavotais rīkojuma projekts par salas nodošanu izsolei paredzēja kā izsoles dalībniekus pieaicināt Latvijā reģistrētas reliģiskās organizācijas. Pirkuma-pārdevuma līgumā būtu noteikts, ka pircējs par uz salas esošajām baznīcas drupām maksā latos, bet par zemi - 80% apmērā īpašuma kompensācijas sertifikātos un 20% apmērā latos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!