Foto: F64
Piektdien uz Aglonu devusies Viļakas svētceļotāju grupa, arī nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā turpina iziet svētceļnieku grupas uz Aglonu, pastāstīja Latvijas Romas Katoļu baznīcas (LRKB) Informācijas centra vadītāja Ingrīda Lisenkova.

Viņa gan atzina, ka visas svētceļotāju grupas nesniedz centram informāciju par došanos uz Aglonu.

Lisenkova arī pastāstīja, ka ir draudzes, kas svētceļojumā dodas katru gadu, piemēram, Rīgas Jēkaba katedrāles un Alberta baznīcas draudze, Liepājas Svētā Jāzepa katedrāles draudze. Savukārt Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas draudze, kas parasti devās svētceļojumā, šogad tajā nedodas, bet kopā ar Karmela Ekleziālo kustību un karmelītu tēviem no 10.augusta rīko nometni uz vietas Aglonā.

Sestdien svētceļojumā "Nāc un redzi!" dosies Rīgas Katoļu ģimnāzijas pārstāvji. Tā kā svētceļojums ir paredzēts ar bērniem, tad dienā vidēji plānots noiet 15 kilometru, bet gājiena vidū paredzēta arī atpūta pie Rāznas ezera.

Sestdien svētceļojumā uz Aglonu izies arī grupas no Ludzas un Balviem.

Svētdien ceļu uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā sāks Siguldas draudze, kā arī no Vecvārkavas izies "Caritas" grupa. "Caritas" svētceļnieki parasti pusi dienas iet, bet otru pusi piestrādā lauku saimniecībās.

Pirmdien uz Aglonu dosies svētceļotāji no Krāslavas un Līvāniem. NO Daugavpils pirmdien uz Aglonu izies arī Rīgas Sv.Franciska draudze, kas no Rīgas uz Daugavpili dosies ar vilcienu.

Otrdien svētceļojumā uz Aglonu izies Daugavpils draudze.

Jau vēstīts, ka pirmā svētceļotāju grupa uz Aglonu izgāja 27.jūlijā no Liepājas.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki 11.-15.augustā ir gada lielākie katoļu svētki, kas   Aglonā  - starptautiskas nozīmes svētvietā Latvijā - pulcē tūkstošiem katoļu un citu konfesiju ticīgo gan no Latvijas, gan citām valstīm. Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki atzīti par valsts nozīmes pasākumu, un tiem tiek piešķirti līdzekļi arī no valsts budžeta.

Svētku laikā norisinās vairākas svētās Mises, procesijas, adorācijas un lūgšanas. Paredzēts, ka Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki sāksies 11.augustā ar slimniekiem veltītu dienu. Savukārt svētku kulminācija tradicionāli ir 14.-15.augusts, kad notiek Tautas krusta ceļš un Svētku galvenā mise. Šajās dienās   Aglonā  pulcējas desmitiem tūkstošu ticīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!