Foto: F64

Svētdien, 3. janvārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) spēcīgas gāzes smakas dēļ no piecstāvu dzīvojamās ēkas Rīgā evakuēja 20 cilvēkus, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, pirmā stāva dzīvoklī tika konstatēta paaugstināta gāzes koncentrācija. "Latvijas Propāna gāzes" darbinieki atslēdza gāzes padevi daļai ēkas. Telpas tika izvēdinātas un pulksten 15.34 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Glābēji saņēma izsaukumu Vecumnieku novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodieties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka ēka ar izbūvētu mansardu pilnā platībā, turklāt ēkas starpstāvu pārsegums jau bija iegruvis.

Pirms VUGD ierašanas no degošās ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Kopumā laika posmā no 30. decembra līdz 4. janvāra rītam VUGD saņēma 249 izsaukumus – 84 uz ugunsgrēku dzēšanu, 116 uz glābšanas darbiem, bet 49 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!