Foto: LETA

Svētdien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers" 7. stāva darbinieku garderobē īsi pēc plkst. 12.00 izcēlās ugunsgrēks, taču pacientu un personāla evakuācija nebija nepieciešama, ziņo Austrumu slimnīcas pārstāvji.

Diemžēl, kā vēsta slimnīcas pārstāve Ilze Namniece, notikuma vietā ir cietusi viena sanitāre. Viņai konstatēta viegla saindēšanās ar dūmiem. Darbiniecei nekavējoties tika sniegta medicīniskā palīdzība. Šobrīd viņa jūtas labi, bet viņas veselības stāvoklis vēl tiks novērots 12 stundas un tikai pēc tam viņa tiks nogādāta mājās.

Situācija risinājusies šādi - ap plkst. 12.00 iedarbojās ugunsgrēka atklāšanas sistēma un personāls nekavējoties izsauca ugunsdzēsējus. Vienlaikus, operatīvi identificējot ugunsgrēka vietu, personālam izdevās to nodzēst pašu spēkiem. Kopējā degšanas platība bija līdz 1 m². Neskatoties uz tūlītēju ugunsgrēka savaldīšanu, tuvējās telpās saglabājās spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsējiem operatīvi ierodoties notikuma vietā, tika papildus uzliets ūdens no ugunsdzēsības krāniem un veiktas nepieciešamās darbības dūmu novadīšanai.

Apsekojot telpas, ugunsdzēsēju glābšanas štāba vadītājs pieņēma lēmumu, ka evakuācija nav nepieciešama. Pabeidzot telpu vēdināšanu, visu saistīto ugunsdrošības sistēmu darbība tika atjaunota.

“Noskaidrosim notikušā apstākļus un veiksim dienesta izmeklēšanu. Mērķis ir panākt, lai šādas situācijas vai notikumi nebūtu iespējami. Konstatējām, ka nostrādāja brīdinājuma sistēma un arī personāls rīkojās operatīvi un saskaņā ar ugunsgrēka novēršanas algoritmu. Vēlos izteikt pateicību slimnīcas personālam un Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem,” komentē Rīgas slimnīcas Tehniskais direktors Pjotrs Harlamovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!