Foto: LETA

Svētdien, 17. maijā, ugunsgrēkā Madonas novadā bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts pulksten 15.49. Sākotnējā informācija liecinājusi, ka notikuma vietā deg ēkas jumts. Ierodoties ugunsdzēsēji konstatējuši, ka notikuma vietā deg vienstāva dzīvojamā māja, nojume, traktors un vieglā automašīna kopumā 222 kvadrātmetru platībā.

Dzēšot ugunsgrēku, atrasts viens bojāgājušais. Pulksten 22.05 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 8.12 VUGD saņēmis izsaukumu uz Liepāju, kur ugunsgrēks bija izcēlies deviņstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka septītā stāva balkonā deg loga rāmis un koka konstrukcijas divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglābuši četrus cilvēkus, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 9.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts, norāda ugunsdzēsēji. VUGD atgādina, ka no 1. janvāra dūmu detektors visos mājokļos ir obligāta prasība. Savukārt privātmājās papildus dūmu detektoram jābūt arī ugunsdzēsības aparātam.

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 16. maija pulksten 6.30 līdz 18. maija pulksten 6.30, VUGD saņēmis 104 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku, tai skaitā vienu kūlas un divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 54 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!