Foto: LETA

Svētdien, 7. martā, ugunsgrēkā Iecavas novadā cieta viens Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābējs un Rīgā, dzēšot degošu divstāvu koka māju, cieta divi ugunsdzēsēji, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ugunsgrēkā Iecavas novadā dega garāža un četras automašīnas. Pirms glābēju ierašanā no liesmām evakuējās divi cilvēki, taču dzēšanas darbu laikā cieta viens glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

7. martā glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu koka mājā dega divi otrā stāva dzīvokļi un bēniņi. Notikumā cieta trīs iedzīvotāji, no kuriem viens bija evakuējies pirms VUGD ierašanās, divi cilvēki tika izglābti un nodoti NMPD mediķiem, bet viens cilvēks gāja bojā. Dzēšanas darbu laikā cieta divi ugunsdzēsēji.

Naktī uz svētdienu glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Gaigalavas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Izmantojot tehnisko sāli, degošie sodrēji nodzēsti. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējušies 10 cilvēki.

Sestdien tika saņemts izsaukumus Tukuma novadā, kur dega pirts. Mēģinot dzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, notikumā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem.

VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur trīsstāvu mājas dzīvokļa virtuvē uz plīts dega ēdiens. Notikuma vietā tika izglābts cilvēks, kurš gulēja blakus istabā. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Naktī uz sestdienu ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur desmitstāvu ēkas pagrabā dega sadzīves mantas. No piedūmotā pagraba tika izglābti divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem.

Svētdien Iecavas novadā no Iecavas upes tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Saistībā ar stiprā vēja postījumiem VUGD svētdien astoņos gadījumos novāca nolūzušus kokus no ceļa braucamās daļas, vienā gadījumā koks bija uz elektrolīnijas vadiem, bet vēl vienā gadījumā no piecstāvu ēkas jumta tika noņemta atlūzusi metāla plāksne, kas radīja apdraudējumu.

Kopumā aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 161 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četru kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 91 uz glābšanas darbiem, bet 20 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!