Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) agrā svētdienas rītā izdevies likvidēt ugunsgrēku, kas naktī uz svētdienu izcēlās kādā angārā Rīgā, Andrejsalā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Dienesta preses pārstāve Agrita Vītola pastāstīja, ka sestdien pulksten 22.33 VUGD saņēmis izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā. Saskaņā ar sākotnējo informāciju tur dega angārs ar riepām.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg noliktavas tipa ķieģeļu ēka 750 kvadrātmetru platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Turklāt ugunsdzēsēji secinājuši, ka pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Pulksten 1 ugunsgrēka izplatīšanos ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot.

Pirms VUGD ierašanās no notikuma vietas evakuējās viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Dzēšot ugunsgrēku, cietis arī viens ugunsdzēsējs, kurš arī nodots mediķiem.

No blakus esošajām sabiedriskajām ēkām tika evakuēti 145 cilvēki.

Pulksten 5.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā strādāja desmit specializētie ugunsdzēsības transportlīdzekļi un 41 ugunsdzēsējs.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Gžibovska portālam "Delfi" pastāstīja, ka policijā saistībā ar ugunsgrēku sākta resoriskā pārbaude, kurā likumsargi skaidros notikušā apstākļus.

Sākotnējā informācija liecina, ka nav konstatētas noziedzīga nodarījuma, proti, ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes. Likumsargi pieļauj, ka, iespējams, ugunsgrēks riepu noliktavā izcēlies, neuzmanīgi rīkojoties ar uguni.


Jau ziņots, ka uz notikuma vietu devās arī Valsts vides dienesta (VVD) inspektori. VVD iepriekš norādīja, ka nekādām piesārņojošām darbībām vai atkritumu apsaimniekošanai ugunsgrēka vietā atļaujas nav izsniegtas. Pēc sākotnējās VVD pieejamās informācijas ugunsgrēks izcēlies SIA "Remik" riepu tirdzniecības noliktavā. Šādām darbībām atļauja nav nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!