Gadumijas svētkos pirktākie medikamenti bija preparāti vēdera darbības regulēšanai un pretsāpju līdzekļi, liecina ''Ģimenes aptiekas'' apkopotie dati. Tiem seko medikamenti pret saaukstēšanos un pārsienamie materiāli, plāksteri, portālu "Delfi" informēja "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" speciāliste Jana Ločmele.
Vēdera darbības regulējošo preparātu pārdošanas apjoms svētkos salīdzinājumā ar vidējo pārdošanas daudzumu pieaudzis pat par 48%. Arī 2006. gada nogalē pirktākie medikamenti bija vēdera darbības regulējoši preparāti, taču to pieaugums bija tikai 37%, liecina apkopotie dati.

Pretsāpju līdzekļu pārdošana gada nogalē pieaugusi par 35%, bet 2006.gadā pretsāpju līdzekļu pieaugums salīdzinājumā ar vidējo pārdošanu novembrī un decembrī bija 36%.

Pieaudzis arī pieprasījums pēc dažādiem pretsaaukstēšanās preparātiem. Karstie dzērieni pret saaukstēšanos salīdzinājumā ar vidējo pārdošanas daudzumu novembrī un decembra sākumā pārdoti par 33% vairāk, kakla tablešu pieprasījums pieauga par 29% , bet pretklepus līdzekļu – par 26%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!