Foto: LETA
Uzņēmums "Taksi.LV", kas noslēdzis līgumu ar Rīgas domi un nodrošina mikroautobusu satiksmi maršrutā Ķengarags – Centrs, informējis likumsargus un Konkurences padomi par nelegālajiem pārvadātājiem šajā maršrutā un par uzņēmuma šoferiem izteiktajiem draudiem, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Uzņēmums vērsies Rīgas domes Satiksmes departamentā, uzņēmumā "Rīgas Satiksme", Rīgas domes Satiksmes komisijā, Konkurences padomē, Valsts policijā, Valsts ieņēmumu dienestā un Valsts darba inspekcijā.

"Taksi.LV" informēja, ka maršrutā Nr.216 "Ķengarags - Centrs", kuru tas apkalpo pēc līguma ar "Rīgas Satiksmi", darbojas nelegāli pārvadātāji ar transporta marķējumu "Eko Buss".

Transportlīdzekļi brauc pa "Taksi.lv" maršrutu, uzņemot pasažierus pieturās un galapunktos, kā arī izbraucot tieši pirms 216. maršruta "mikriņiem".

"Nelegālais pārvadātājs par braucienu iekasē 40 santīmus un izsniedz pasažieriem lapeli ar uzrakstu "Piemaksas biļete", lai gan pēc normatīvajiem aktiem braukšanas maksa šajā maršrutā ir 50 santīmi un ir jāizsniedz normāla biļete," pausts "Taksi.lv" paziņojumā.

Tāpat uzņēmumu uztrauc tas, ka uzņēmuma mikroautobusu vadītājiem tiek izteikti fiziskas izrēķināšanās draudi, ka arī draudēts aizdedzināt transportlīdzekļus.

"Taksi.lv" norāda, ka nelegāla pasažieru pārvadāšana ir likumu un normatīvo aktu pārkāpums, kas rada būtisku apdraudējumu sabiedrībai un konkrētā maršruta pasažieru interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!