Ar "Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) finansiālu atbalstu, Talsos labiekārtoti divi bērnu rotaļu laukumi- uzstādītas jaunas šūpoles, slidkalniņi, fiziskās noturības ierīces, kā arī tika ierīkota smilšu kaste un atkritumu urna. Laukums labiekārtots projekta "LMT Latvijai" ietvaros.

Viens bērnu laukums ierīkots Rīgas ielas 3. nama iekšpagalmā, otrs - 1905.gada ielas pagalmā. 

"Šī projekta realizācija ir nozīmīgs un svarīgs notikums ne tikai konkrētu ielu iedzīvotājiem un viņu bērniem. Jauno laukuma ierīkošana ir būtisks Talsu pilsētas attīstības posms, jo Talsos ir bērnu rotaļu laukumu trūkums un pilsētas bērniem bija ierobežotas iespējas pavadīt ārā savu brīvo laiku. Prieks, ka Talsos ir īsti darītāji, kā arī ir liels gandarījums, ka  LMT var palīdzēt īstenot iedzīvotājiem svarīgas iniciatīvas," atzina LMT Biznesa klientu centra "Ventspils" vadītāja vietnieks Mareks Gibarts.

Kā norāda paši projekta realizētāji, projektus nolemts realizēt, lai bērniem māju tuvumā būtu iespēja uzturēties svaigā gaisā un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

"Pateicoties LMT tukša pļaviņa daudzdzīvokļu nama pagalmā, kurā kādreiz atradās bērnu laukuma konstrukcijas, no jauna ir sakopta un pulcē bērnus," sacīja viena no projektu realizētājām Jana Biezā.

Līdz šim 1905.gada ielas tuvumā nebija bērniem iespēju, kur rotaļāties un pavadīt brīvo laiku. Kopš projekta īstenošanas, 1905.gada iekšpagalmi ir pilni ar bērniem, un to apmeklē ne tikai 1905.gada ielas iemītnieki, bet arī tuvumā esošo ielu un māju bērni.

"Vislielākais prieks ir nākot no darba redzēt, ka bērnu laukumi ir pilni ar bērniem un vecāki bērnus var  iesaukt mājās tikai līdz ar tumsas iestāšanos. Bērni brīvo laiku nepavada pie datoriem un televizoriem, bet aktīvi ārā svaigā gaisā. 1905.gad ielas iekšpagalmos ir patīkama kņada un skan bērnu smiekli," pastāstīja projekta realizētāja Laura Ūdre.

Kopumā Talsos projekta "LMT Latvijai" ietvaros tika atbalstītas 4 iedzīvotāju iniciatīvas:

1. Bērnu rotaļu laukuma izveide Talsos Rīgas ielas 3. nama iekšpagalmā. Talsos līdz šim bija tikai viens bērnu laukums, tādēļ projekta iesniedzēji vēlējās izveidot jaunu bērnu laukumu ar četrām rotaļu konstrukcijām. Jaunais laukums paredzēts mazuļiem, kuriem ir grūtības piekļūt pie lielā bērnu laukuma. Kopā mēs varam izveidot bērnu laukumiņu, lai bērni vairāk laika pavadītu svaigā gaisā un veicot dažādas aktivitātes. 

Projekta iesniedzējs: Jana Biezā. 
Piešķirtais finansējums: 2000 eiro.

2. Bērnu rotaļu laukuma uzlabošana 1905.gada ielā. Projekta ietvaros labiekārtots bērnu rotaļu laukums 1905.gada ielas iekšpagalmā, uzstādot atsperšūpoles, šūpoles un smilšu kasti ar tīkla pārklājumu. Līdz šim bērniem dzīvesvietas tuvumā nav pilnvērtīgu iespēju atrasties drošā un patīkamā vidē. Labiekārtotais rotaļlaukums palīdzēs risināt bērniem brīvā laika problēmu - veicinot un dažādojot brīvā laika pavadīšanas iespējas ārpus mājas. Nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, tiks sekmēta bērnu fiziskā, garīgā un sociālā attīstība. 

Projekta iesniedzējs: Laura Ūdre. 
Piešķirtais finansējums: 1427,80 eiro.

3. Mūsdienīga izstāžu piekāršanas sistēma Radošajā sētā.  Biedrība "Talsu fotoklubs" vēlas aprīkot Radošo sētu ar mūsdienīgu fotogrāfiju un gleznu piekāršanas sistēmu visiem vizuālo mākslas jomu pārstāvjiem. 

Projekta iesniedzējs: Kaspars Poriņš, biedrība "Talsu fotoklubs".  
Piešķirtais finansējums: 1719 eiro.

4. Norādes zīmju uzstādīšana Talsu pilsētā.  Talsu pilsētā nav viegli atrast konkrētu vietu vai objektu, jo trūkst informatīvās norādes. Lai novada iedzīvotāji un pilsētas viesi veiksmīgāk, ātrāk un bez nevajadzīgas maldīšanās varētu nokļūt līdz meklētajai vietai pilsētā, projekta ietvaros 11 vietās plānots izvietot informācijas stabus ar virzienu norādēm.

Projekta iesniedzējs: Dace Dūzele. 
Piešķirtais finansējums: 1988,54 eiro.

Par "LMT Latvijai"

Jau trešo gadu "Latvijas Mobilais Telefons" sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām pilsētu iedzīvotājiem un iedzīvotāju grupām, kuri vēlas ar idejām un projektiem piedalīties savas pilsētas attīstībā, piedāvā iespēju piedalīties projektā "LMT Latvijai". Šogad "LMT Latvijai" piedalās astoņas pilsētas - Talsi, Tukums, Preiļi, Saldus, Bauska, Līvāni, Ogre un Valka. Mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas pilsētās un atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas pilsētu sabiedriskās dzīves izaugsmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!