Foto: LETA

Svētdien, 22. decembrī, Talsu novadā kāds vīrietis no degošas mājas, riskējot ar savu dzīvību un veselību, izglābis savu kaimiņu, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 19.11 ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumu Talsu novada Īves pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no dzīvojamās mājas cēlās liesmas. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Ēkai jau bija iebrucis jumts.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās, kaimiņš, kas bija pamanījis ugunsgrēku, riskējot ar savu veselību un dzīvību, pēc piezvanīšanas uz 112 bija ieskrējis degošajā un sadūmotajā ēkā un izglābis tajā esošu cilvēku. Izglābtais bija cietis ugunsgrēkā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 00.39 ugunsgrēks likvidēts. VUGD pateicas kaimiņam par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību.

Tāpat svētdien pulksten 16.29 VUGD saņēmis izsaukumu un Salacgrīvas novada Liepupes pagastu, kur sabiedriskā ēkā dega elektriskā plīts kvadrātmetra platībā.

Liesmas bija izdevies apdzēst ar ugunsdzēsības aparātu pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cietis cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!