Foto: Shutterstock
Talsu pašvaldība ar stipendiju palīdzību centīsies novadam piesaistīt topošos mediķus un pedagogus, informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Jau vairākus gadus Talsu novada pašvaldība nodrošina studenta un ārstniecības speciālista stipendijas piešķiršanu. Tas ir gan finansiāls atbalsts jaunajiem speciālistiem, gan veids, kā tos piesaistīt darbam Talsu novadā. Arī šajā gadā iespējams pieteikties šim atbalstam līdz 20. septembrim.

Fedko sacīja, ka, sadarbojoties ar SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca", ir noteikts atbalstāmo ārstniecības specialitāšu klāsts, proti, anesteziologs - reanimatologs, ķirurgs, internists, neirologs, pediatrs, nefrologs, traumatologs, radiologs-diagnosts, neatliekamās medicīnas ārsts, ginekologs, dzemdību speciālists, fizioterapeits, ergoterapeits, ģimenes ārsts.

Savukārt studenta stipendijas piešķiršanā prioritāte būs jaunie speciālisti, kuri apgūst ķīmiju, matemātiku, latviešu valodu, psiholoģiju, krievu valodu, fiziku, mājturību un tehnoloģijas.

Fedko norādīja, ka studentiem, kuri vēlas pretendēt uz stipendiju un pēc studiju beigšanas savas iemaņas pielietot Talsu novadā, līdz 20. septembrim pašvaldībā jāiesniedz iesniegums, izziņa no augstskolas par studiju faktu un sadarbības līgums ar iestādi, kur pretendents apņemas strādāt turpmākos piecus gadus.

Jau 2015. gadā Talsu novada dome apstiprinājusi saistošos noteikumus "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu". Tie paredz divu pašvaldības stipendiju piešķiršanu. Studenta stipendiju piešķir Talsu novadā deklarētam studentam Latvijas valsts akreditētas bakalaura studiju programmas vai profesionālās augstākās izglītības programmas iegūšanai.

Savukārt ārstniecības speciālista stipendiju piešķir studentam, sākot ar 4.kursu, kurš apgūst Latvijas valsts akreditētu profesionālo izglītības programmu medicīnā vai ārstam-rezidentam, kurš ir darba tiesiskajās attiecībās ar izglītības programmu īstenojošu ārstniecības iestādi specialitātes iegūšanai saskaņā ar Latvijas valsts akreditētu profesionālo rezidentūras izglītības programmu medicīnā.

Talsu novada pašvaldības stipendiju pretendentiem dokumenti jāiesniedz līdz 20.septembrim.

Izvērtējot pretendentu iesniegumus par stipendijas piešķiršanu un ņemot vērā budžetā paredzētos līdzekļus, stipendijas piešķirs konkursa kārtībā, piebilda Fedko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!