Pēc Valsts narkoloģijas centra pasūtījuma tapusi dokumentālā videofilma "Ar domu par zāli", kuras nolūks ir kliedēt sabiedrībā radīto mītu par marihuānas nekaitīgumu. Kā informēja Valsts narkoloģijas centrā, filma ir par marihuānas jeb zāles smēķēšanu, un tā paredzēta jauniešiem, kuri stāv uz robežas un šaubās, vai pakļauties vilinājumam, draugu ieteikumam, kompānijas spiedienam pamēģināt marihuānu.
Paredzēts, ka narkoloģijas centrs filmu izmantos dažādās lekcijās un semināros pedagogiem un skolu jaunatnei. Filmas "Ar domu par zāli" pirmizrāde televīzijā būs skatāma ceturtdien, 11.aprīlī, plkst.22.15 telekompānijas "Latvijas Neatkarīgā televīzija" kanālā. Dienu iepriekš kinoteātra "Rīga" jaunajā zālē notiks filmas prezentācija speciālistu auditorijai.

Pēc filmas demonstrēšanas 10.aprīlī, aptuveni plkst.12.15, tiks rīkota preses konference, kurā piedalīsies narkoloģijas centra direktore Astrīda Stirna, narkoloģijas centra profilakses nodaļas vadītāja Ilona Adamaite, filmas režisors Andis Mizišs, producents Gatis Upmalis.

Preses konferencē žurnālisti varēs iegūt informāciju par pašreizējo narkomānijas izplatību Latvijā un konkrēti - jauniešu un pusaudžu vidū, dzirdēt speciālistu viedokli par it kā nekaitīgo zālītes smēķēšanu un datus par Latvijas un pasaules nostāju attiecībā uz vieglo narkotiku legalizēšanu. Savukārt filmas autori pastāstīs par to, kā atrasti filmas varoņi, kā noticis darbs ar viņiem, kādus secinājumus pašiem nācies izdarīt filmas uzņemšanas laikā.

Filma "Ar domu par zāli" veidota filmu studijā "F.O.R.M.A" un tās režisors ir Mizišs, scenārija autori - Mizišs un Kaspars Odiņš, operators - Māris Maskalāns, komponists - Niks Matvejevs, montāžas režisore - Gunta Ikere, izpildproducente - Helēna Reitupe, producents - Upmalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!