Tautas partija (TP) nākamās valdības veidošanas procesā mēģinās likvidēt Ministru prezidenta biedra amatu, šodien laikrakstā "Latvijas Avīze" publicētajā intervijā atzinis TP priekšsēdētājs Atis Slakteris.
Viņš norāda, ka šo amatu iedibināja Repšes valdība. TP šķiet, ka šis amats ir lieks, taču ja kādam šis amats ir "dikti mīļš", lai jau viņam tiek.

Slakteris intervijā norāda, ka TP vienmēr ir bijusi pret pārāk lielu valdību. Taču, veidojot jaunu valdību, politiski būs grūti ministru skaitu samazināt. Katrā ziņā TP nepiekritīšot ministru amatu skaita palielināšanai.

TP priekšsēdētājs norada, ka, apzinoties pašreizējo situāciju veselības aprūpē, tai partijai, kas iegūs premjera amatu, vajadzētu to ņemt komplektā ne tikai ar finanšu ministra, bet arī ar veselības ministra amatu.

Arī Slaktera partijas biedrs Gundars Bērziņš intervijā laikrakstam "Telegraf", teicis, ka svarīgs jautājums jaunās valdības izveidošanai, būs veselības aizsardzības sistēmas sakārtošana. Viņš atzīst, ka jaunajā valdībā varēs iekļūt tikai tās partijas, kuras atbalstīs 28 miljonu latu piešķiršanu veselības aprūpes sistēmas reformai, atsakoties no finansējuma kādā citā jomā.

Bērziņš intervijā arī norādījis, ka viņaprāt visstabilāko valdību varētu izveidot partija "Jaunais laiks", apvienība "Tēvzemi un brīvībai"/LNNK, kā arī Zaļo un zemnieku savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!