Trešdien Tautsaimniecības padome (TSP), izvērtējot Latvijas tautsaimniecības attīstības iespējamos scenārijus, parakstīja rezolūciju par atbalstu Latvijas iestājai Eiropas Savienībā (ES), žurnālistiem preses konferencē pavēstīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Viktors Kulbergs.
TSP uzskata, ka ES garantē Latvijai neatkarīgas, ilgtspējīgas un stabilas ekonomiskās attīstības iespējas un dalība ES Latvijas iedzīvotājiem nodrošinās iespēju sasniegt ES labklājības līmeni. Tāpat TSP aicina Latvijas uzņēmējus 20.septembra referendumā balsot par Latvijas iestāšanos ES.

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns žurnālistiem klāstīja, ka referenduma lēmums būs tas, kas ietekmēs ekonomiskās attīstības tempus Latvijā, taču viņš iebilda pret iedzīvotāju iebiedēšanu ar apgalvojumiem, ka, neiestājoties ES, Latvija aizies bojā.

"Ne septembrī, ne maijā Latvijai neatvērsies nekādas mistiskās durvis uz laimi, taču tas būs lēmums, kas ietekmēs ekonomiskās attīstības tempus. Latvija attīstīsies jebkurā gadījumā - vienalga, vai Latvija iestāsies ES vai ne, bet ja mēs runājam par tempiem, tad šī atšķirība ir ļoti būtiska, taču iestājoties šie tempi būs straujāki," sacīja Lujāns.

Viņš norādīja, ka neiestāšanās gadījumā Latvijas ekonomika attīstīsies inerces vai pat stagnācijas ceļā, taču iestāšanās gadījumā Latvijai tiek dotas milzīgas iespējas panākt ilgtspējīgu, dinamisku attīstību un ātrāk sasniegt to labklājības līmeni, par kādu visi sapņo.

Tautsaimniecības padomes sēdē Latvijas uzņēmēji un tos pārstāvošās sabiedriskās organizācijas noklausījās un diskutēja par Latvijas Bankas valdes priekšsēdētāja Helmuta Ancāna ziņojumu "Eiropas Savienības ietekme uz Latvijas tautsaimniecību: cenu izmaiņu aspekts" un "Ekonomistu apvienības 2010" valdes locekļa Ulda Oša ziņojumu "Latvijas ekonomikas attīstības iespējamie scenāriji, iestājoties vai neiestājoties Eiropas Savienībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!