Rīgas domes priekšsēdētāja Aivara Aksenoka un partijas "Jaunais laiks" neizlēmība ir būtiski vājinājusi Rīgas domes spēju pieņemt lēmumus un pilnvērtīgi pildīt pašvaldības pienākumus, teikts pirmdien izplatītajā apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Valdes paziņojumā.
"Novājināta pašvaldība var radīt vēlētāju vilšanos labējās partijās, un šāda situācija var novest pie tā, ka pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām vai pat ātrāk varu Rīgā pārņems promaskaviskas partijas. Šīs bažas vēl vairāk pastiprina "Jaunā laika" vadības pārstāvju sarunas ar PCTVL un citiem krieviski orientētajiem politiskajiem spēkiem, mēģinot vienoties par mēra amata saglabāšanu un pārdalot varu par labu promaskaviskām kreisajām partijām," teikts TB/LNNK izplatītajā paziņojumā.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Valde uzdevusi apvienības Rīgas domes frakcijai uzņemties iniciatīvu jaunas labēji orientētas koalīcijas veidošanā Rīgas domē ar Tautas partiju, Latvijas Pirmo partiju, LSDSP, aicinot koalīcijai pievienoties arī "Jaunā laika" deputātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!