Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) dome šodien apstiprināja ētikas normu kopumu, kuram jānosaka apvienības biedru uzvedības un darbības kritērijus.
No pieņemtā dokumenta izriet, ka TB/LNNK biedra pienākums un goda lieta ir aizstāvēt latviešu tautas un Latvijas valsts ilgtermiņa intereses, sekot sabiedriskās un politiskās dzīves norisēm Latvijā, paplašināt savu redzesloku un celt savu profesionālo kvalifikāciju.

"Tēvzemieši" arī apņemas labi prast latviešu valodu, zināt Latvijas vēsturi un kultūru, cienīt un iespēju robežās iepazīt citu tautu valodu un kultūru.

TB/LNNK ētikas kodekss liek apvienības biedriem "nenonākt interešu konfliktā, veicot darba pienākumus, pildīt norunas, saistības un solījumus, būt atbildīgiem par savu rīcību". "Tēvzemieši" apņemas "nelietot nomelnošanu, melus un faktu sagrozīšanu kā politiskās cīņas līdzekli".

Ētikas kodekss uzliek TB/LNNK biedriem par pienākumu "sabiedriskajā un politiskajā darbībā, kā arī to pārtraucot vai izbeidzot, respektēt apvienības un tās biedru uzticēšanos".

Pēc īsas diskusijas ētikas normu kopumā tika ierakstīts, ka visiem TB/LNNK biedriem ir vienādas tiesības. Ikvienam biedram ir tiesības paust un argumentēt savu īpašo viedokli, bet pretrunīgie viedokļi tiks izvērtēti apvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!