Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcija pauž neizpratni par Rīgas domes un Kultūras ministrijas pēkšņo lēmumu veikt Brīvības pieminekļa remontdarbus laikā no 9.marta, darbu veikšanas laikā iežogojot pieminekļa teritoriju, informēja TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons.
TB/LNNK uzskata, ka "šis lēmums vedina domāt par valdības, domes un tiesībsargājošo institūciju nespēju nodrošināt kārtību pie Latvijas neatkarības simbola 16.martā, novēršot promaskavisko spēku iespējamās provokācijas".

Īpaši uzkrītošs, pēc TB/LNNK domām, ir fakts, ka par Rīgas domes vienošanos ar Kultūras ministriju nebija informēts pat par kultūras jautājumiem atbildīgais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks (TB/LNNK).

"Pasākuma slepenība, kā arī tā divdomīgais raksturs neviļus atgādina dažus padomju okupācijas laika piemērus, kad varas elite ar dažādu butaforisku akciju palīdzību mēģināja noslēpt savu faktisko nevarību," norāda TB/LNNK.

TB/LNNK frakcija aicina valdību, kā arī Rīgas domi atrast citus risinājumus, kā nodrošināt kārtību pie pieminekļa 16.martā, neļaujot Latvijai naidīgajiem spēkiem ņirgāties par valsts suverenitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!