Nākamajam premjeram, finanšu ministram un veselības ministram ir jānāk no vienas partijas, tas tika uzvērts sestdien notikušajā apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) biedru konferencē.
Kā informēja apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats, konference bija gatavošanās decembrī gaidāmajam partijas kongresam, kurā tika aplūkota politiskā situācija valstī, kā arī lemts par apvienības statūtiem.

"Galvenais jautājums, protams, bija esošā politiskā situācija valstī, un mūsu viedoklis vēl joprojām ir tāds, ka jaunā valdība jāveido "Tautas partijai" un "Jaunajam laikam" (JL). Lai arī nebūs viegli panāk vienošanos šo politisko spēku starpā, uzskatām, ka tas tomēr ir iespējams," sacīja Grīnblats.

Pēc Grīnblata domām, iniciatīvu jaunās valdības veidošanā būtu jāuzņemas tieši JL, kas pašreizējos apstākļos būtu tikai loģisks solis.

Politiķis norādīja, ka netiek izslēgta iespēja atbalstīt arī JL un Latvijas Pirmās partijas iespējamo sadarbību jaunas valdības izveidē. "Tas noteikti būtu labāks par līdzšinējo valdības modeli, kur valdība pamatā turējās uz "kreiso" balsīm," sacīja Grīnblats.

Kā informēja TB/LNNK preses sekretāre Sabīne Prohorova, sanāksmē tika apspriesti arī tehniska rakstura jautājumi pirms 4.decembrī gaidāmā apvienības kongresa.

Sanāksmē TB/LNNK biedri tika iepazīstināti ar apvienības vadības redzējumu par politisko situāciju valstī, bet Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis partijas biedrus informējis par situāciju Eiroparlamentā.

Sanāksmē tika nolemts nemainīt iepriekš izstrādātos grozījumus apvienības statūtos, kas nosaka atsevišķas izmaiņas valdes ievēlēšanas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!