Foto: AFI
Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK valde pirmdien nolēma, ka partijai ir aktīvi jāpiedalās Valda Dombrovska ("Vienotība") vadītas valdības koalīcijas veidošanā, kas sastāvētu no apvienības "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības un VL-TB/LNNK, portālu "Delfi" informēja "tēvzemiešu" preses sekretārs Rolands Pētersons.

TB/LNNK valde uzskata, ka, tikai pierādot savu spēju darboties valdībā un vienoties par kompromisiem, Nacionālā apvienība var pildīt vēlētājiem doto solījumu "novērst promaskavisko spēku apvienības "Saskaņas centrs" nākšanu pie varas, kā arī īstenot savus pamatmērķus – Latvijas kā nacionālas un ekonomiski konkurētspējīgas valsts nostiprināšanu", informēja Pētersons.

Pēc apvienības valdes locekļu domām, ilgstoša nacionālo spēku atrašanās opozīcijā veicinātu pakāpenisku Latvijas ģeopolitiskās orientācijas maiņu, nevis palielinātu nacionālo spēku izredzes ietekmēt situāciju pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka pats Dombrovskis sola, ka jaunveidojamās valdības koalīcijas sastāvs, tostarp jautājums par SC un nacionālās apvienības dalību tajā, noskaidrosies tikai šīs nedēļas laikā, un šobrīd visas versijas par iespējamajiem ministru amatu kandidātiem vai ministriju apvienošanu uzskatāmas vien par baumām.

"Vienotības" premjera amata kandidāts, pašreizējais valdības vadītājs Dombrovskis (JL) uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām sācis sarunas par nākamo Ministru kabinetu ar iepriekšējiem koalīcijas partneriem – ZZS un VL-TB/LNNK, taču pieļāva arī kādu sadarbības formu ar līdz šim opozīcijā esošo SC. Pret tās iesaistīšanu valdībā gan uzreiz iebilda nacionālā apvienība. Sarunas par valdības veidošanu vēl turpinās.

10.Saeimas vēlēšanās uzvarēja apvienība "Vienotība", kas ieguva 33 deputātu vietas, SC ieguva 29 deputāta mandātus, ZZS – 22, VL-TB/LNNK – astoņas un arī PLL – astoņas deputāta vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!