Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcija ceturtdien iesniedza izskatīšanai grozījumus Elektronisko mediju likumprojektā, kas cita starpā paredz atņemt apraides vai retranslācijas apraides medijiem, kas "izplata Latvijas valstij naidīgu ideoloģiju".

TB/LNNK portālu "Delfi" informēja, ka frakcija arī ierosina Nacionālajai elektronisko mediju padomei (NEMP - šobrīd Nacionālā radio un televīzijas padome), nosakot apraides tiesību piešķiršanas konkursa uzvarētājus, priekšroku dot tiem konkursa dalībniekiem, kuru iesniegtie darbības pamatnosacījumi ir "vairāk vērsti uz latviešu valodas un Latvijas kultūras attīstības veicināšanu".

TB/LNNK frakcija ierosina arī palielināt latviešu valodas lietošanu elektroniskajos medijos, nosakot, ka visiem televīzijas radījumiem svešvalodās, izņemot valodas mācību raidījumus, ir jābūt ar subtitriem vai dublētiem latviešu valodā. Šī norma gan neattiecas uz kabeļtelevīziju un satelīttelevīziju.

"Tēvzemiešu" deputāti iesnieguši arī priekšlikumu aizliegt tāda veida reklāmu jeb "audio un audiovizuālos komerciālos paziņojumus" radio un televīzijā, kuru mērķauditorija ir nepilngadīgas personas.

Likumprojekta pantā, kas nosaka kritērijus sabiedrisko elektronisko mediju veidotajām programmām, TB/LNNK frakcija iesaka iekļaut arī prasību, ka sabiedriskie elektroniskie mediji "veicina cieņu pret valsts valodu un popularizē Latvijas vēsturi un kultūru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!