Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputātu kandidātu saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs partijas priekšsēdētājs, pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle.

Sarakstā, ko šodien apstiprinās TB/LNNK dome, ar otro numuru iekļauts Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs, tālāk seko Rīgas domes deputāts Einārs Cilinskis un Rīgas Stradiņa Universitātes lektors Jānis Tomels.

TB/LNNK sarakstā EP vēlēšanās kandidēs arī bijusī Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Broka, Konkurences padomes loceklis Raimonds Jonītis, folkloras kopas "Skandinieki" vadītāja Julgī Stalte.

TB/LNNK deputātu kandidātu skaitā ir arī TB/LNNK biroja lietvede Darja Orele, Jānis Straume (juniors), Jūrmalas slimnīcas valdes loceklis Andris Čuda, Vides ministrijas darbinieks Māris Klismets, acu ārsts Ralfs Birķis, juriste Zane Dundure, studente Unda Bujāne, firmas "A.PPLIED LABEL" konsultante Gundega Feldmane - Zāne un bezdarbniece Līga Barkāne.

Domes sēdē tiks apstiprināta arī TB/LNNK EP vēlēšanu programma. "Tēvzemieši" par savām prioritātēm EP izvirza Latvijas nacionālo drošību, kuras vārdā sola strikti iestāties par vienotu Eiropas enerģētiskās drošības politiku, kā arī vienotu attieksmi pret Krieviju un citiem totalitāriem režīmiem.

TB/LNNK prioritātes ir arī "solidāra un līdztiesīga Eiropa", kur atbildība un pienākumi tiek solidāri dalīti starp Eiropas Savienību un dalībvalstīm, nevis federālas Eiropas "supervaras" radīšana.

Pēc TB/LNNK domām, ES kompetencē jābūt tiem jautājumiem, kuros tā var rīkoties efektīvāk, nekā individuāla dalībvalsts.

Latvija un citas Baltijas valstis nedrīkst kļūt par "otrā ātruma Eiropu". "Mēs nepieļausim daļas Eiropas līderu vēlmi ekonomiskās krīzes laikā izvērst protekcionismu, radīt šķēršļus vienotajā tirgū, veicināt negodīgu konkurenci, graujot Eiropas ideju," sola TB/LNNK.

"Tēvzemiešu" priekšvēlēšanu programmā ir arī sadaļa, veltīta nepilsoņu jautājumam un Krievijas "tautiešu atbalsta politikai".

"Mēs turpināsim skaidrot Baltijas valstu īpašo vēsturisko situāciju un norādīt ES, ka krievvalodīgo iedzīvotāju mobilizēšana Latvijā, citās Krievijas kaimiņvalstīs ir Krievijas apzināta politika ar mērķi saglabāt ietekmi valstīs, kuras bijušas iekļautas PSRS", teikts TB/LNNK priekšvēlēšanu programmā.

"Tēvzemieši" sola arī pretoties EP deputātu mēģinājumiem "ES antidiskriminācijas politikas kontekstā Latvijas nepilsoņus nepamatoti pielīdzināt diskriminētām iedzīvotāju grupām".

Pēc TB/LNNK domām, EP tribīne nedrīkst tikt izmantota Latvijas un citu dalībvalstu suverenitātes graušanai, tāpēc TB/LNNK stigri iestāsies pret centieniem panākt vēlēšanu un citu tiesību piešķiršanu Latvijas nepilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!