Foto: stock.xchng
Saistībā ar stipro vēju arī svētdien elektroapgādes līniju atslēgumi ir konstatēti teju visā Latvijā, taču kopējais avārijas atslēgumu skaits ir krietni mazāks nekā vakar ap šo pašu laiku.

Kā liecina AS "Sadales tīkls" interneta mājaslapā pieejamā atslēgumu karte, šorīt plkst.8.30 valstī kopumā fiksēti 53 elektroapgādes tīkla avārijas atslēgumi, taču vakar tieši šajā pašā laikā tika konstatēts 371 avārijas atslēgums. Tiesa, katrs avārijas atslēgums bez elektrības var atstāt vairākus "Sadales tīkla" klientus.

Pretēji vakardienai, šorīt visvairāk elektroapgādes tīkla avārijas atslēgumu - kopumā 33 - konstatēts Zemgalē un Latgalē. Kurzemē fiksēti tikai deviņi avārijas atslēgumi, bet Vidzemē - 11. Rīgā bez elektrības neviens pagaidām nav palicis.

Kā ziņots, vakar pēcpusdienā stiprā vēja dēļ elektroapgādes traucējumi bija konstatēti 1390 "Sadales tīkla" klientiem, informēja uzņēmumā.

Elektroapgādes traucējumus izraisīja spēcīgā vēja ietekmē elektrolīnijās iegāzti koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus, kā arī ir bojāti elektrolīniju balsti.

"Sadales tīkla" operatīvais personāls veic bojājumu lokalizēšanu un organizē pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientiem elektroapgādi. Iedzīvotāji tiek aicināti ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektroapgādes infrastruktūras tuvumā.

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un, redzot bīstamu situāciju - ja elektrolīnijās ir iekārušies koki un zari vai zemē redzams pārrauts elektrolīnijas vads -, netuvoties notikuma vietai, bet nekavējoties ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!