Mobilo skaru operators 'Tele2' un 'Parex banka' vienojušies nomainīt bankas SMS īsziņu numuru, kas iepriekš operatora kļūdas dēļ tika piešķirts diviem dažādiem lietotājiem.
"Tele2" portālu "Delfi" informēja, ka panākta vienošanās ar banku, ka "Tele2" pieslēdz "Parex bankai" jaunu SMS bankas numuru - 26000000, un arī sedz izmaksas, kas saistītas ar bankas klientu informēšanu.

"Tas ir abpusēji saskaņots un optimāls risinājums situācijai, kāda bija izveidojusies iepriekš, kad "Tele 2" netīšām esošu numuru piešķīra citam klientam, "norāda "Tele2".

Mobilo sakaru operatora vadības grupa jau veikusi notikušā analīzi un skaidro, ka SMS bankas numurs vienlaicīgi diviem lietotājiem piešķirts "cilvēciskas kļūdas dēļ".

""Tele2" no savas puses izanalizēja situāciju un veica korekcijas procesos un darbinieku pienākumos, lai turpmāk nepieļautu šādu kļūdu rašanos," atzina uzņēmuma mārketinga direktors Jānis Spoģis.

Uzņēmums veicis arī darbinieku papildus instruktāžu, paaugstinot atbildību numuru piešķiršanas procesā.

Jau vēstīts, ka "Tele2" kādai privātpersonai netīšām piešķīris "Parex bankas" SMS bankas tālruņa numuru. Tā rezultātā visas bankas klientu sūtītās īsziņas SMS bankai saņēmusi privātpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!