Trešdien Rīgas 1.slimnīcā nogādātais protestētājs Genādijs jau ceturtdien ir atgriezies pie pārējiem protestētājiem telšu pilsētiņā, kas izveidota iepretim Ministru kabineta ēkai, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kā pastāstīja Bukša, NMPD mediķi ceturtdienas rītā ap plkst.6 devās pie protestētājiem, lai novērtētu viņu veselības stāvokli, kur satikuši arī 57 gadus veco Genādiju. Viņš gan esot norādījis, ka turpmāk nebadošoties.

Pēc Bukšas sacītā, pārējie protestētāji par veselības problēmām neesot sūdzējušies. Turklāt viņa arī uzsvēra, ka mediķi var novērtēt cilvēku veselības stāvokli tikai tik lielā mērā, cik cilvēki līdzdarbojas un ir gatavi atļaut savu veselību pārbaudīt.

Jau ziņots, ka teršdien novakarē NMPD saņēma izsaukumu uz telšu pilsētiņu, jo vienam no protestētājiem - 57 gadus vecajam Genādijam - pēkšņi uznāca vājums un tāds kā ģībonis, kas varētu būt skaidrojams ne tikai ar spēku izsīkumu, ko izraisījusi atteikšanās no ēdiena un šķidruma uzņemšanas, bet arī ar organisma atdzišanu, ņemot vērā pašreizējo gadalaiku un gaisa temperatūru. Mediķi viņu nogādāja Rīgas 1.slimnīcā.

Genādijs esot badojies. Viņš neesot ēdis četras dienas.

Katru dienu telšu pilsētiņu apmeklējot ap 100 cilvēki, kuri ne tikai interesējas par to, kā klājas protestētājiem, bet arī atstāj valdībai un valstsvīriem adresētas vēstules. Tās tikšot apkopotas un iesniegtas valdībai. Piketētāju veselību ik pēc sešām stundām pārbauda NMPD darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!