Foto: VUGD
Trešdien Tērvetē noslīkušie divi vīrieši tumsā bija devušies pārbaudīt ledus biezumu ezerā, lai nākamajā rītā dotos makšķerēt, portālu "Delfi" informēja policijā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirknī ap pulksten 20.40 tika saņemta informācija, ka Tērvetes ūdenskrātuvē ledū ielūzuši divi cilvēki. Notikuma vietā vispirms ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri no ūdenstilpnes izcēla divus noslīkušus vīriešus.

Kā informē likumsargi, vakarā pēc pulksten 20 divi vīrieši nolēma doties uz Gulbju ezeru, kā to dēvē vietējie iedzīvotāji Tērvetē, un pārbaudīt, vai ledus ir pietiekami uzsalis, lai nākamajā dienā varētu doties makšķerēt. Viņiem līdzi devās arī viena sieviete, kura uz ledus nekāpa, bet palika gaidīt vīriešus automašīnā.

Pēc neilga laika, izdzirdot saucienus pēc palīdzības, sieviete neriskēja doties tumsā uz ledus viņai nezināmā teritorijā, bet nekavējoties izsauca ugunsdzēsējus glābējus, un aptuveni parādīja viņiem vietu, kur varētu būt noticis nelaimes gadījums. Kad glābšanas dienesta darbinieki nokļuva līdz ielūšanas vietai, cilvēki virs ūdens vairs nebija redzami. Nedaudz vairāk kā stundas laikā no Gulbju ūdenskrātuves tika izcelti 1972. un 1965. gadā dzimušu vīriešu līķi.

Policija par notikušo ir uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas par par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Likumsargi uzsver, ka nevajag steigties kāpt uz ūdenstilpņu ledus, ja sals ir bijis vien dažas dienas, jo īpaši glābēji aicina to nedarīt diennakts tumšajā laikā, kad ir apgrūtinoši orientēties vidē. Tāpat, pirms došanās makšķerēt uz ledus, noteikti ir jānodrošinās ar glābšanas vestēm, speciālu apģērbu un ekipējumu, kas var palīdzēt izvairīties no traģiskām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!