Foto: LETA
Laiku pa laikam Latvijas un pasaules medijos var lasīt apkopojumus par dīvainākajiem ierobežojumiem, kas vēsturisku vai citu iemeslu dēļ vēl aizvien ir spēkā dažādās pasaulēs valstīs. Portāls "Delfi" aplūko Latvijas pašvaldību un pilsētu saistošos noteikumus, lai atrastu interesantākos ierobežojumus, kas atrodami mūsu pašu zemē.

Pēdējos mēnešos ierobežojumi Latvijas iedzīvotājiem asociējas ar Covid-19 pandēmiju, kuras apturēšanai Latvijas valdība pieņēmusi virkni dažādu ierobežoju, taču šajā rakstā apskatītie pašvaldību saistošie noteikumi pieņemti krietni pirms slimība nonāca pasaules redzeslokā.

Sākotnēji gan jāpiebilst, ka Latvijā nav atrodami tādi ierobežojumi, kas "aizķērušies" no 18. vai 19. gadsimta, piemēram, kā Lielbritānijā, kur aizliegts ieiet Parlamenta ēkā, valkājot bruņutērpu. Tas tādēļ, ka Latvijā ir veikta visu normatīvo aktu kodifikācija, kas faktiski izslēdz šādu vēsturisko atavismu iespējamību. Tāpat būtisku faktoru spēlē tas, ka pēc neatkarības atgūšanas būtiski tika pārskatīti gandrīz visi spēkā esošie normatīvie regulējumi.

Burvestības un zīlēšana

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!