Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) dome sestdien nākamajām Saeimas vēlēšanām apstiprināja savu premjera amata kandidātu Guntaru Krastu, Saeimas deputātu kandidātu sarakstus, kā arī priekšvēlēšanu programmu.
Krasts pēc sēdes žurnālistiem norādīja, ka esot gatavs strādāt, lai pēc vēlēšanām "tēvzemieši" būtu tie, kuri veidos nākamo valdību. Partija valdību vēlētos veidot kopā ar visām "lielajām un nopietnajām" partijām, izņemot kreiso spēku apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL). Ja nākamās valdības partneri piedāvās sadarboties ar PCTVL, "tēvzemieši" sadarbību neuzsāks. "Mēs ar PCTVL valdībā neiesim," sacīja Krasts.

Valsti nedrīkstot vadīt kā banku vai uzņēmumu, jo valstij galvenais esot cilvēks, klāstīja Krasts. "Tēvzemieši" ir domājuši par ministru amatu kandidātiem, taču pagaidām viņu vārdi netiks nosaukti. Krasts tostarp norādīja, ka partijai pēc premjera amata iegūšanas būtu jāuzņemas atbildība par Finansu ministriju.

Tostarp 8.Saeimas deputātu kandidātu sarakstā iekļauti visi pašreizējie "tēvzemiešu" ministri un Saeimas deputāti, priekšplānā izvirzot Krastu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu insitūcijām Robertu Zīli, partijas priekšsēdētāju Māri Grīnblatu, aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski. Lielākais saraksts deputātu kandidātu skaita ziņā (28) "tēvzemiešiem" ir Rīgas vēlēšanu apgabalā, bet skaitliski mazākais (14) - Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Savā priekšvēlēšanu programmā partija norāda, ka vēloties attīstīt latvisku Latviju, atvieglot repatriāciju tiem svešiniekiem, kas iebraukuši okupācijas laikā un nevēlas iekļauties neatkarīgas, latviskas Latvijas sabiedrībā, nepieļaut krievu impērisko aprindu atbalstīto Latvijai naidīgo organizāciju darbību. Tāpat "tēvzemieši" vēlētos ierosināt starptautisku prasību pret Krieviju kā PSRS mantinieci, lai tā "kompensē verdzībā aizvesto Latvijas pilsoņu darbu".

"Tēvzemieši" sola arī, ka paaugstinās bērnu pabalstus, atvieglos slimnieka gaitas pie ģimenes ārsta un speciālistiem, būtiski palielinās medicīnas darbinieku algas, paaugstinās pensijas visiem, gādās, lai Latvijā neievestu sliktu pārtiku, un sola vēl daudzas citas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!