Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) ministri ierosinās valdībā pārtraukt privatizācijas procesu līdz šā Ministru kabineta pilnvaru termiņa beigām vai arī mainīt ekonomikas ministru, informēja partijas preses sekretārs Jānis Ķuzulis.
"TB/LNNK uzskata, ka ekonomikas ministra Aigara Kalvīša realizētā privatizācijas politika ir cietusi neveiksmi un pilnībā zaudējusi sabiedrības uzticību, tāpēc nav iespējams turpināt lielo uzņēmumu privatizāciju Kalvīša vadībā," "tēvzemiešu" nostāju pauda partijas pārstāvis.

Apvienība norāda, ka līdzšinējā privatizācijā nav panākts būtiskākais - pēc iespējas lielāki ienākumi valsts budžetā, un Kalvīša rīcība ir bijusi neprasmīga un svārstīga, kas rada aizdomas par manipulācijām ap privatizāciju.

Tajā skaitā ministrs ir neprasmīgi organizējis "Latvijas kuģniecības" privatizāciju - privatizācijas procesu apvija skandāli, kas neapšaubāmi pazemināja uzņēmuma pārdošanas cenu, turklāt privatizācijas noslēgumu vainago pat tiesas iejaukšanās. Šā iemesla dēļ privatizācija ir jāpārtrauc līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām rudenī, vai tā ir jāturpina cita ministra vadībā, uzskata TB/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!