Bijušā Tukuma mēra Jura Šulca veidotajā politiskajā spēkā "Tukuma pilsētai un novadam", kura dibināšanas sapulce notiks 20.aprīlī, nākamā gada pašvaldību vēlēšanām apvienosies vairāki uzņēmēji un rajona pagastu vadītāji.
Šulcs pastāstīja, ka pirms diviem mēnešiem pēc viņa atstādināšanas no domes priekšsēdētāja amata pie viņa vērsušies vairāki cilvēki, "kas tomēr gribētu sakārtot lietas pilsētā". Pagaidām gan nav skaidrs, vai 2005.gada pašvaldību vēlēšanās būs jāvēlē pēc 102 pašvaldību modeļa izveidotas vai esošās pašvaldības, tāpēc topošais politiskais spēks ir gatavs abiem variantiem. "Mēs gribam gadu kārtīgi strādāt un tad jau no šiem cilvēkiem, kas būs sevi parādījuši, veidosim sarakstu," sacīja Šulcs.

Viņš norādīja, ka šobrīd potenciālo dibinātāju vidū ir aptuveni 50 cilvēku, taču vietējo iedzīvotāju aktivitāte ir pietiekami liela, lai 20.aprīlī jaunajā partijā izdotos apvienot 200 dibinātāju.

Šulcs sacīja, ka īpaši Tukuma pusei veidots politiskais spēks nepieciešams, jo lielajām partijām nav ne laika, ne iespēju iedziļināties vietējās problēmās.

Atbalstu jaunveidojamajai politiskajai partijai pauda Pūres pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Volfs, Sēmes pašvaldības vadītāja Silvija Rabkēviča un Slampes pagastvecis Visvaldis Girgensons. Vēl kādas pašvaldības vadītājs, kurš pagaidām nevēlas, lai viņa vārdu saistītu ar topošo politisko spēku, vēl domājot par pievienošanos tam. "Mans vārds vēl pagaidām tur nefigurē, jo es vēl domāju," viņš sacīja.

Šulcs pirms divām nedēļām informējis savu līdzšinējo partiju "Latvijas Ceļš" par vēlmi izstāties, taču lēmumu par viņa izslēgšanu partijas valde vēl nav pieņēmusi.

Tukuma dome Šulcu atlaida janvāra vidū. Viņa atbrīvošana no amata saistīta ar ilgstošajām domstarpībām par Tukuma poliklīnikas privatizāciju. Deputāti Šulcam pārmeta arī domnieku šķelšanu, autoritatīvu darba stilu, komiteju un domes lēmumu nepildīšanu un nesaimniecisku rīcību īpašumu iegādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!