Administratīvās rajona tiesa piektdien nolēma apmierināt biedrības "Rodina" pieteikumu, kurā tā apstrīdēja Rīgas pašvaldības lēmumu aizliegt 9.maijā plkst.17 rīkot "Latvijas krievu gājienu" no Strēlnieku pieminekļa līdz Uzvaras parkam.

No tiesas lēmuma izriet, ka gājiens ir atļauts, skaidroja tiesas pārstāve Evita Elliņa.

Kā ziņots, Rīgas domes Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija šādu lēmumu pieņēma 29.aprīlī.

9.maijā Rīgā plānoti vairāki citi pasākumi. Pašvaldība devusi atļauju no plkst.10 līdz 23 rīkot biedrības "9.maijs.lv" pieteikto "Fašisma sagrāves dienai veltīto svētku koncertu" Uzvaras parkā, savukārt, piemēram, pie Kongresu nama no plkst.11 līdz 15 publisku pasākumu "Sarkanā armija - atbrīvotāji jeb kara noziedznieki" plāno rīkot "Tēvzemes nacionālo spēku savienība".

Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) iepriekš pauda gandarījumu par komisijas lēmumu aizliegt biedrības "Rodina" gājienu no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras piemineklim, tomēr domes priekšsēdētājs izteica nožēlu par lēmumu atļaut pasākuma rīkošanu pie Uzvaras pieminekļa, uzsverot, ka "arī šajā pasākumā ir sagaidāmas provokācijas, turklāt ir nožēlojami, ka tiesībsargājošās institūcijas saskata draudus latviešu sirmgalvjos 16.martā, bet nesaskata draudus krievu ekstrēmistos".

"Tiesībsargājošās iestādes ar šo ir uzņēmušās pilnu atbildību par to situāciju, kāda būs Rīgā 9.maijā," norādīja Rīgas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!