Administratīvā rajona tiesa piektdien atzina par prettiesisku Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) lēmumu, ar kuru atzīta par likumam atbilstošu Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora konkursa norise.

Tiesa tomēr izlēma, ka konkursā uzvarējušais Jānis Kinna no VMD vadītāja amata nav atceļams.

Daļēji apmierināta Gulbenes virsmežziņa Anda Caunīša sūdzība par VCP un Zemkopības ministrijas (ZM) lēmumiem un rīkojumiem. Caunītis bija viens no pretendentiem uz VMD vadītāja amatu.

Viņš tiesu lūdza atcelt VCP lēmumu, ar kuru atzīta par likumam atbilstošu VMD ģenerāldirektora konkursa norise, un ZM rīkojumu par Kinnas iecelšanu amatā.

Piektdien pieņemtais tiesas spriedums 20 dienu laikā pārsūdzams Administratīvajā apgabaltiesā.

LETA jau ziņoja, ka iepriekšējais VMD ģenerāldirektors Otto Žvagiņš iesniedza atlūgumu un atstāja VMD ģenerāldirektora amatu. Pēc tam ZM izsludināja konkursu šim amatam, kurā pieteicās septiņi pretendenti. Pēc konkursa otrās kārtas uz vakanto amatu pretendēja divi kandidāti - Baiba Rotberga un Kinna.

Izvērtējot VMD ģenerāldirektora amata pretendentus, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) par labāko atzina Kinnu. Zemkopības ministrs izvēli par labu Kinnam iepriekš skaidroja ar jaunā VMD ģenerāldirektora galvenajiem uzdevumiem tuvākajā nākotnē - pilnvērtīgi un argumentēti veikt dienesta reformu, nodrošināt dienesta darbošanos valsts un meža interesēs, kā arī nodrošināt dienesta darbību.

Rotberga, kura iepriekš bija dienesta ģenerāldirektora vietniece, bet pēc Žvagiņa aiziešanas no VMD - ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja, vērsās ar iesniegumu VCP, apstrīdot konkursa rezultātus un norādot uz uzvarējušās personas neatbilstošo izglītību. Rotbergas sūdzība ar VCP 21.februāra lēmumu atzīta par nepamatotu.

Ar sūdzību par konkursa norisi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā vērsās arī Caunītis, prasot birojam vērtēt Kinnas un Rozes iespējamo "politisko interešu konfliktu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!