Foto: Kaspars Garda, Rīga 2014


Piektdien, 3.oktobrī Administratīvajā rajona tiesā biedrība „Ģimenes dārziņu apvienība „Jumpravsala” iesniegusi tiesā pieteikumu par Rīgas domes Lucavsalas lielākās daļas pārdošanas atcelšanu.

Jau ziņots, ka ar domes 8.jūlija lēmumu nolemts izsolīt 10 nekustamos īpašumus, kuri veido lielāko zaļās Lucavsalas daļu.

„Zaļā Lucavsala ir Rīgas plaušas un mūsu mantojums nākamajām paaudzēm. Mēs cīnīsimies, lai šī teritorija attīstās, ņemot vērā visu rīdzinieku domas, nevis dažu cilvēku savtīgās intereses,” norāda pieteikuma iesniedzēja un ģimenes dārziņu apvienības „Jumpravsala” valdes priekšsēdētāja Rasma Griņa.

"Jau iepriekš minēts, ka, protestējot pret 8. jūlijā pieņemto Rīgas domes lēmumu par Lucavsalas izsolīšanu, ir notikuši biedrības „Jumpravsala”, Lucavsalas ekokopienas, Vides Aizsardzības kluba (VAK) piketi pie Rīgas domes, Zaļais gājiens no Raiņa pieminekļa caur Vecrīgu līdz Daugavai, semināri un neskaitāmi mēģinājumi gan rakstveidā, gan tieša kontakta veidā sazināties ar Rīgas domi.

Visas augstāk minētās aktivitātes no domnieku puses ir tikušas klaji ignorētas, un konstruktīvs dialogs starp iesaistītajām pusēm nav noticis," norāda biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!