Foto: Edijs Pālens
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien apmierināja Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību atzīt par nepatiesām un godu un cieņu aizskarošām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apgalvojumus par Lembergu tā dēvētajā "Grinbergu lietā" un nolēma piedzīt no KNAB par labu Ventspils mēram 4000 latu, informēja Lemberga advokāts Armands Šūmanis.

Tiesa atzina par nepatiesām 2006.gada pavasarī KNAB mājas lapā publicētajās preses relīzēs minētos apgalvojumus, ka Lembergs "Grinbergu lietā" esot ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli, apzināti un prettiesiski novilcinot valdības rīkojuma izpildi par valdības pārstāvja Ojāra Grinberga iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā.

Lembergs toreiz norādīja, ka rīkojums ir nepilnīgs, jo tajā nebija precīzi identificēts, kurš tieši Grinbergs iecelts ostas valdē.

Visas trīs Latvijas Republikas tiesu instances (Kuldīgas rajona tiesa, Kurzemes apgabaltiesa un Augstākās tiesas senāts) Lembergu atzina par nevainīgu viņam celtajās apsūdzībās un pilnībā attaisnoja.

Pēc attaisnojošā sprieduma Lembergs lūdza piedzīt no valsts atlīdzību par morālo kaitējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!