Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa otrdien nolēma neatcelt iepriekš piemēroto pagaidu aizsardzības līdzekli, kas paredz aizliegt sociālā tīkla "draugiem.lv" interneta televīzijas platformai "Draugiem TV" retranslēt televīzijas kanālu TV3, informēja tiesā.

Tādējādi noraidīts "Draugiem TV" pieteikums par pagaidu aizsardzības līdzekļa atcelšanu.

Lēmumu vēl var pārsūdzēt 10 dienu laikā Rīgas apgabaltiesā.

Rīgas rajona tiesā aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka lieta tika ierosināta janvāra sākumā pēc "TV3 Latvia" pieteikuma un tad arī tika pieņemts lēmums par pagaidu aizsardzības līdzekļa piemērošanu.

"TV3 Latvia" sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone aģentūrai BNS paskaidroja, ka šāds lēmums piemērots kā pagaidu aizsardzības līdzeklis civillietā, kuru ierosināja tiesa pēc "TV3 Latvia" prasības par TV3 neatļautas retranslācijas pārtraukšanu, jo TV3 ticis patvaļīgi iekļauts "Draugiem TV".

"TV3 Latvia" ģenerāldirektore Baiba Zūzena paskaidroja, ka "TV3 Latvia" līgumi ar programmu īpašniekiem precīzi nosaka, kā un kur tās drīkst izplatīt. "Uzņēmums ir atbildīgs par līgumu godprātīgu izpildi. Ja programmas tiek izplatītas citādi, nekā ir uzskaitīts šajos līgumos, autortiesību īpašnieki var vērst prasību pret TV3. Mēs paļaujamies uz to, ka "Draugiem TV" pildīs tiesas lēmumu," viņa sacīja.

Saskaņā ar "TV3 Latvia" sniegto informāciju iepriekš telekompānija mēģināja panākt labprātīgu retranslācijas pārtraukšanu ārpustiesas ceļā.

Savukārt "draugiem.lv" pārstāvis Jānis Palkavnieks aģentūrai BNS teica, ka neredz pamatu prasībai, jo TV3 ir nacionālais kanāls. Tomēr tiesas lēmums ir izpildīts, un "Draugiem TV" pašlaik netranslē TV3.

"TV3 Latvia" īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Modern Times Group" (MTG). MTG Latvijā pārstāv TV3, 3+, TV6, "StarFM", "TV-Shop", "TV1000", "Viasat Explorer" un citus zīmolus.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pērn 5.oktobrī nolēma jaunajai interneta televīzijai "Draugiem TV" izsniegt retranslācijas atļauju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!