Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien apmierināja vēl viena bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) prasību pret biroju par darba devēja uzteikumu un vīrietim par labu piedzina 4200 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Kā informēja tiesā, prasība tika apmierināta pilnībā. Pilns spriedums būs pieejams 14. novembrī, kad to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Prasības pieteikums tiesā bija iesniegts par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, darba tiesisko attiecību izbeigšanas pamata grozīšanu un morālā kaitējuma atlīdzināšanu.

Bijušais KNAB darbinieks norādīja, ka šī gada februārī viņš lūdzis izbeigt darba tiesiskās attiecības ar biroju, pamatojoties uz biroja "apzināti veiktajām darbībām pretēji likumā noteiktajai iepirkumu procedūrai un ētikas principiem", tomēr pāris dienas vēlāk biroja priekšnieks izdeva rīkojuma par prasības iesniedzēja atbrīvošanu no amata.

Tāpat vīrietis tiesai norādījis, ka KNAB amatpersonas dienā, kad viņš iesniedza uzteikumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, izdarīja uz prasītāju morālu spiedienu, lai viņš atteiktos no iesniegtā uzteikuma un parakstītu KNAB pozīcijai labvēlīgu vienošanos, ko prasītājs atteicās darīt.

Prasītājs strādāja biroja korupcijas novēršanas blokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!