Foto: Shutterstock

Administratīvā apgabaltiesa lēma atstāt negrozītu pirmās instances tiesas lēmumu, ar kuru Maksātnespējas kontroles dienestam (MKD) uzdots līdz 2024.gada 7.martam apturēt Ekonomisko lietu tiesas (ELT) tiesneses Katarīnas Sniedzes darbību maksātnespējas procesa administratores amatā, saglabājot viņai šo amata vietu, skaidroja tiesā.

Administratīvā apgabaltiesa atzina, ka konkrētajā gadījumā izpildās gan objektīvais, gan subjektīvais kritērijs pagaidu noregulējuma piemērošanai.

Lēmums nav pārsūdzams.

Iepriekš vēstīts, ka darbam ELT izvēlētā Sniedze tiesājas ar MKD, lai viņai tiktu saglabāta maksātnespējas administratores vieta gadījumam, ja tiesneša darbu viņa izvēlētos neturpināt. Administratīvā rajona tiesa 28. aprīlī apmierināja Sniedzes lūgumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu un uzlika pienākumu MKD apturēt pieteicējas darbību maksātnespējas procesa administratores amatā līdz 2024. gada 7. martam.

MKD tiesas lēmumam nepiekrita un lēma to pārsūdzēt.

Sniedzes prasību pēc būtības skatīs Administratīvā rajona tiesa. Izskatīšanas datums šai lietai vēl nav noteikts. Prasība

Jau vēstīts, ka Sniedze vēlas saglabāt arī maksātnespējas administratores vietu, tāpēc vērusies Administratīvajā rajona tiesā.

Sākotnēji Sniedze bija vērusies MKD, lūdzot viņas maksātnespējas procesa administratora amata apliecību apturēt tikai uz laiku, kamēr viņa ir tiesneses amatā, taču MKD šo lūgumu noraidīja, jo likums neļaujot šos likums divus amatus savienot.

1. martā Sniedze MKD iesniedza lūgumu apturēt viņas maksātnespējas procesa administratora amata apliecību uz laiku, bet neatstādināt viņu no amata, lai pie šī aroda varētu atgriezties gadījumā, ja tiesneses amats viņai izrādīsies par smagu un viņa nespēs to pienācīgi izpildīt. MKD 10. marta Sniedzei šādā prasībā atteica, tāpēc Sniedze vērsās tiesā.

Sniedze iepriekš bija lūgusi Valsts prezidentu Egilu Levitu atlikt viņas zvēresta pieņemšanu, bet pēc labvēlīga pagaidu regulējuma Sniedze kopā ar citu tiesnesi Oksanu Pulli-Čižovu nodevušas zvērestu.

Jau vēstīts, ka 31. martā darbību sāka ELT, kuras kompetencē ir izskatīt lietas par koruptīviem noziegumiem gan privātajā, gan publiskajā sektorā, kā arī par nodarījumiem, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

ELT darbību pašlaik nodrošina deviņi tiesneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!