Foto: LETA

No pirmdienas, 19. oktobra līdz 21. decembrim tiek īstenots projekts, kura ietvaros Latvijas sabiedrībai bez maksas būs pieejams mediācijas koordinatora atbalsts, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijas pārstāve Ksenija Vītola.

Mediācijas koordinators ikvienam interesentam klātienē vai elektroniskās saziņas veidā sniegs vispārīgu informāciju par mediāciju, palīdzēs lietas dalībniekiem jau uzsāktā tiesvedībā vai citiem interesentiem "atrast" sertificētu mediatoru, palīdzēs noorganizēt pirmo tikšanos ar sertificētu mediatoru un konsultēs par mediācijas piemērotību konkrētā strīdā.

Gadījumos, kad puses tiks novirzītas mediācijai ar koordinatora starpniecību, tām būs iespēja saņemt no projekta līdzekļiem daļēji finansētu mediācijas pakalpojumu. Projekta ietvaros pusēm tiek nodrošinātas pirmās piecas mediācijas sesijas, ko vada mediators, ar minimālu katras puses līdzmaksājumu 5 eiro apmērā par katru sesiju.

Projekta mērķis ir veicināt mediācijas plašāku pieejamību sabiedrībai un nodrošināt praktisku atbalstu mediācijas pakalpojuma saņemšanai.

Sertificēta mediatora pakalpojumu iespējams saņemt visa veida civiltiesisku strīdu risināšanai, tai skaitā darba, mantojuma lietās, saistību tiesībās, komerclietās, nekustamo īpašumu jautājumos un citos civiltiesiskos strīdos.

Iespēja saņemt mediācijas koordinatora atbalstu klātienē būs pieejama Rīgā un Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!