Tiesībsarga birojā uzsākta pārbaudes lieta par gadījumu, kad Rīgas 1. slimnīcā sākotnēji tika atteikta medicīniskā palīdzība pacientei, kura bija jutusi spēcīgas sāpes sirds apvidū, informē Tiesībsarga birojā.
Pārbaudes lietas ietvaros Tiesībsarga birojā sagatavota vēstule Veselības inspekcijai ar lūgumu izvērtēt konkrēto gadījumu un medicīnas darbinieku rīcību, atsakoties sniegt bezmaksas palīdzību šai pacientei. Šādu jautājumu izskatīšana ietilpst Veselības inspekcijas kompetencē.

Tiesībsarga biroja eksperti pieļauj, ka šis gadījums norāda uz trūkumiem veselības aprūpes sistēmā kopumā, tāpēc pārbaudes lietas ietvaros paredzēts pievērst uzmanību arī pacientu iemaksu sistēmai.

Jau vēstīts, - kādai Jūrmalas iedzīvotājai, kura, kā vēlāk noskaidrojās, atradās pirmsinfarkta stāvoklī, svētdien Rīgas 1.slimnīcā prasīti 20 lati par ārsta apskati. Viņai tik daudz naudas nav bijis, tāpēc viņa devusies prom. Vēlāk gan, sajūtot situācijas pasliktināšanos, sieviete atgriezusies un pieprasījusi izziņu, par to, ka ārsti ļauj viņai doties. Arī par šo izziņu viņai nācies samaksāt, bet tas piespiedis mediķus viņu izmeklēt un konstatēt, ka situācija ir smaga, sieviete ievietota tajā pašā slimnīcā, trešdien raksta "Latvijas Avīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!